Vanligen när det talas om bananbröd menar man ett sött bröd, mera som en kaka. Men mitt recept idag är mera av det saltiga slaget, bananen ger sötma, men jag skulle nog kalla detta ändå för ett bröd. Jag hade färskost eller jordnötssmör på mina skivor.

Usually when talking about banana bread you mean a sweet bread, more like a cake. But my recipe today is more of the savoury kind, the banana gives sweetness, but I would probably call this a bread anyway. I had cream cheese or peanut butter on my slices.


Banan & Jordnötsbröd

1 ägg
1 liten banan, mosad
2 msk naturell yoghurt
2 dl havremjöl
0,5 dl jordnötsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

Vispa ägget lätt och tillsätt sedan mosad banan och yoghurt. Blanda ner resterande ingredienser till en slät smet. Klä en liten brödform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Toppa med banan. Grädda brödet i  175 C i ca 25 minuter. 



Banana & Peanut Bread

1 egg
1 small banana, mashed
2 tbsp natural yogurt
2 dl oat flour
0.5 dl peanut flour
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt

Whisk the egg lightly and then add the mashed banana and yogurt. Stir in remaining ingredients into a smooth batter. Line a small loaf pan with baking paper and add the batter. Top with banana. Bake the bread at 175 C for about 25 minutes.