Jordnötssmör är användbart till mycket, även i såser. Istället för jordnötssmör har jag använt jordnötsmjöl som funkar lika bra i denna maträtt. Såsen får mycket smak av jordnötsmjölet, men gillar man det då är detta recept något för dig! Ha en fin dag.

Peanut butter can be used in many recipes, even in sauces. Instead of peanut butter, I have used peanut flour that works just as well in this dish. The sauce gets a lot of flavor from the peanut flour, but if you like the flavour, then this recipe is for you! Have a nice day.


Tofu & Peanut Sauce

200 g tofu, diced
0.5 red onion, diced
15 cm zucchini, diced
0.5 red bell pepper, diced
50 g broccoli, chopped

Peanut Sauce:
3/4 dl peanut flour
0.5 tsp garlic powder
0.5 tsp ground ginger
pinch of cayenne powder
1 tbsp soy sauce
3/4 dl water

Stir together the ingredients for the sauce and set aside. Heat a skillet with oil and fry the onion a few minutes. Add the rest of the ingredients and fry for 5-10 minutes. Add the sauce and cook for 2  more minutes. Serve with rice. 



Tofu & Jordnötssås

200 g tofu, tärnad
0,5 rödlök, tärnad
15 cm zucchini, tärnad
0,5 röd paprika, tärnad
50 g broccoli, hackad

Jordnötssås:
3/4 dl jordnötsmjöl
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 t mald ingefära
nypa cayennepulver
1 msk sojasås
3/4 dl vatten

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan. Värm en stekpanna med olja och stek löken några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och stek i 5-10 minuter. Tillsätt såsen och koka i ytterligare 2 minuter. Servera med ris.