Citron är något jag verkligen gillar i bakverk. Det gör en annars väldigt söt kaka fräsch och jättegod. Dessa havrerutor innehåller en fyllning gjord på kvarg, vaniljkrämpulver och citron. Så god!

Lemon is something I really like in baked goodies. It makes an otherwise very sweet cake fresh and delicious. These oat squares contain a filling made on quark, vanilla cream powder and lemon. So good!



Citron-Vanilj Havrerutor

120 g smör, mjukt
1,5 dl kokossocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt

Fyllning:
75 g smör, rumsvarmt
75 g kvarg
3/4 dl socker
2 msk vaniljkrämspulver (Sallinen)
saft av 0,5 citron

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och kokossocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen på botten och toppa med resterande smuldeg. 



Lemon Vanilla Oat Squares

120 g butter, soft
1,5 dl coconut sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
pinch of salt

Filling:
75 g butter, room temperature
75 g quark
3/4 dl sugar
2 tbsp vanilla cream powder (Sallinen)
juice from 0.5 lemon

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and coconut sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a lined 20 x 20 cm baking pan. Stir together all the ingredients for the filling and put on the crust. Top with the remaining crumbs. Bake for 20-25 minutes.