Den klassiska kombon jordnötssmör och sylt är så god och den passar att ha på rostat bröd, riskakor, på gröt mm. Men även i bakverk. Så jag har bakat dessa havrerutor, så goda. Ha en fin dag!

The classic combo peanut butter and jelly is so good and it is great to have on toast, on rice cakes, porridge etc. But also in pastries. So I've baked these oatmeal squares, so good. Have a nice day!


PB & Jelly Oatmeal Squares

65 g butter, melted
0.5 dl coconut sugar
1 dl flour
1 1/4 dl old fashioned oats
one pinch of salt
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla powder
1 dl peanut butter
fresh raspberries och raspberry jam

Preheat the oven to 175 C. Line an 20 cm x 10 cm pan with parchment paper. In a bowl, stir together butter, coconut sugar and vanilla Add flour, oats, salt and baking powder. Press 2/3 of the dough into a flat even layer in the pan. Spread on peanut butter and raspberries. Crumble the remaining dough over the peanut butter and raspberries. Bake for 20 minutes, until the topping is golden brown. 




PB & Jelly Havrerutor

65 g smör, smält
0,5 dl kokosnötsocker
1 dl mjöl
1 1/4 dl havregryn
en nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl jordnötssmör
färska hallon och hallon sylt

Värm ugnen till 175 C. Klä en 20 cm x 10 cm bakform med bakplåtspapper. Blanda smör, kokosnötsocker och vanilj i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, salt och bakpulver. Tryck 2/3 av degen i ett jämnt lager i bakformen. Bred på jordnötssmör och hallon. Smula den återstående degen över. Grädda i 20 minuter tills guldbrun.