Jag gillar scones för att de är så lättlagade och väldigt goda. Gillar att de är lite smuliga och mjuka. Jag äter scones gärna med smör och ost, men även ost och sylt är gott att ha på dem. Vad gillar du att ha på dina scones?

I like scones because they are so easy to make and very good. I like that they are a bit crumbly and soft. I like to eat scones with butter and cheese, but also cheese and jam are good to have on them. What do you like to have on your scones?


GF Oat Scones

5 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk kokosolja
1 dl kvarg
3 msk fibersirap
4 msk mjölk

Värm ugnen till 175 C. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en skål. Tillsätt olja, kvarg, sirap och mjölk och blanda. Med en spatula bred ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Skär degen i 8 trianglar. Grädda i ca 20 minuter.


GF Havre Scones

5 dl oat flour
2 tsp baking powder
0.5 tsp salt
2 tbsp oil
1 dl quark
3 tbsp fiber syrup
4 tbsp almond milk

Preheat the oven to 175 C. Mix flour, baking powder, salt in a bowl. Add oil, quark, syrup and milk and mix. With a spoon spread out the dough on a baking sheet covered with baking paper. Cut the dough into 8 triangles. Bake for about 20 minutes.