På helgen är det gott att lyxa till frukosten lite. Nybakade scones är bara så gott och de är snabblagade dessutom. Servera med något gott till, som t.ex nutella och sylt eller smör och ost. Så gott!

On the weekend, it is nice to have some luxury for breakfast. Freshly baked scones are so good and they can be quickly made as well. Serve with something tasty, such as nutella and jam or butter and cheese. So delicious!


Havre-Fullkornsscones

1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4-0,5 tsk salt
50 g smör
3/4 dl mjölk

Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål.  Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda till sist i mjölken. Platta degen så att du får en 2 cm tjock cirkel och skär ut 8 små rundlar. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.



Oat Wholegrain Scones

1.5 dl wholegrain flour
1 dl oats
1 tsp baking powder
1/4-0.5 tsp salt
50 g butter
3/4 dl milk

Mix flour, oats, baking powder and salt in a bowl. Nip the butter with the dry ingredients and finally mix into the milk. Flatten the dough to get a 2 cm thick circle and cut out 8 small rounds. Bake at 200 C degrees for about 15-20 minutes.