On the weekend, it is nice to have some luxury for breakfast. Freshly baked scones are so good and they can be quickly made as well. Serve with something tasty, such as nutella and jam or butter and cheese. So delicious!
Havre-Fullkornsscones
1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4-0,5 tsk salt
50 g smör
3/4 dl mjölk
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda till sist i mjölken. Platta degen så att du får en 2 cm tjock cirkel och skär ut 8 små rundlar. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.
Oat Wholegrain Scones
1.5 dl wholegrain flour
1 dl oats
1 tsp baking powder
1/4-0.5 tsp salt
50 g butter
2 Comments
Åh, scones måste jag göra någon dag! Tack för påminnelsen!
ReplyDeleteJa, så gott ju :)
Delete