Jag äter gärna gröt till frukost och speciellt gott är det nu när det blivit kyligare ute. Att blanda mosad banan och kanel i gröten ger en mycket god smak. Jag brukar koka min gröt med hälften havredryck och hälften vatten. Då får man en krämig gröt. Vill man ha i mera protein kan man även tillsätta ett ägg.

I like to eat porridge for breakfast and it is especially good now that it has become cooler outside. Adding a mashed banana and cinnamon into the porridge gives a very good taste. I usually cook my porridge with half oat drink and half water. Then you get a creamy porridge. If you want more protein, you can also add an egg.
   

Banan Kanelgröt

1,5 dl havregryn
havredryck / vatten
1 banan, halva mosad
kanel
salt

Lägg havregryn tillsammans med havredryck, vatten, halv mosad banan, kanel och salt i en kastrull. Låt sjuda tills du har en krämig konsistens på gröten. Jag tillsätter vätska efter hand tills jag har den konsistensen jag vill ha. Toppa med resten av bananen och kanel. 



Banana Cinnamon Porridge

1.5 dl oats
oat drink / water
1 banana, half mashed
cinnamon
salt

Put oats together with oat drink, water, half mashed banana, cinnamon and salt in a saucepan. Simmer until you have a creamy texture on the porridge. I add liquid gradually until I have the texture I want. Top with the rest of the banana and cinnamon.