Fluffiga små söta kakdonitser som är så goda. Enkla att baka och lätt att äta många av :) Jag valde att doppa mina i smält choklad, men man kan även använda jordnötssmör, nutella eller något annat att dekorera dem med. Eller varför inte bara doppa dem i socker.

Fluffy little sweet cake donuts that are so good. Easy to bake and easy to eat many of :) I chose to dip mine in melted chocolate, but you can also use peanut butter, nutella or something else to decorate with. Or why not just dip them in sugar.



Baked Chocolate Cake Donuts
12 pcs

1 small egg
1 tbsp oil
0.5 dl quark
0.5 tsp vanilla extract
3/4 dl coconut sugar
1 1/4 dl wheat flour
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt

Preheat the oven to 175 C degrees. Grease a mini-size donut pan. Stir together egg, oil, quark and vanilla until thoroughly mixed. Add the flour, sugar, cocoa powder, baking powder, and salt. Transfer the batter to a pastry bag. Fill the depressions in the prepared pan with the batter until 2/3 full. Bake the donuts for 10 minutes. Decorate with melted chocolate and sprinkles.


Bakade Choklad Kakdonitser
12 st

1 litet ägg
1 msk olja
0,5 dl kvarg
0,5 tsk vaniljextrakt
3/4 dl kokosnötsocker
1 1/4 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

Värm ugnen till 175 C grader. Smörj en donitsform. Rör ihop ägg, olja, kvarg och vanilj. Tillsätt mjöl, socker, kakaopulver, bakpulver och salt. Överför smeten till en spritspåse. Fyll fördjupningarna i donitsformen med smeten tills 2/3 är fulla. Grädda i 10 minuter. Dekorera med smält choklad och strössel.