Godis och choklad i bakverk är gott och när jag bakar kex tycker jag det är roligt med olika godsaker i. Den här gången använde jag en choklad med fyllning av lakrits. Jag köpte chokladen när vi var i Köpenhamn. Mycket gott och en liknande choklad är den från Fazers, Salmiak heter den. Gott, gott, gott :).

Candy and chocolate in baked goodies is good and when I bake cookies I think it is fun with different treats in. This time I used a chocolate with filling of licorice. I bought the chocolate when we were in Copenhagen. Very good and a similar chocolate is the one from Fazers, Scalled almiak. Yummy, yummy, yummy :).


Lakritskex

100 g kallt smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
2 msk dadelsirap
2 1/4 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
100 gram lakrits choklad

Sätt ugnen på 175 C grader. Lägg till alla ingredienser, utom choklad, i en matberedare och mixa tills du har en deg. Hacka chokladen och blanda in i degen. Gör ca 20 runda kex av degen, platta till dem en aning. Grädda i ca 10 minuter på 175 grader.



Licorice Cookies

100 g cold butter
0.5 dl caster sugar
0.5 dl brown sugar
2 tbsp date syrup
2 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla powder
100 g licorice chocolate

Put the oven at 175 C degrees. Add all ingredients, except chocolate, to a food processor and mix until you have a dough. Chop the chocolate and mix into the dough. Make about 20 round cakes of dough. Bake for about 10 minutes at 175 degrees.