Mums! De här blev så goda. Jag gillar saltkola och äter det gärna i glass, godis och förstås i bakverk. Jag hade en färdig buk med saltkola och använde den här. Pekannöttera ger också en karamellsmak och passar så bra här. De är dessutom enkla att baka. 

Yum! These are so good. I like salted caramel and like to eat it in ice cream, candy and of course in pastries. I used store bought salted caramel spread when baking these. The pecan nuts also has a caramel flavor and goes so well here. These are also easy to bake.


Salted Caramel Pecan Crumb Mini Pies

120 g butter, soft
1,5 dl stevia sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder

salted caramel spread
pecan nuts, chopped

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats and baking powder. I made some larger and some smaller mini pies and used silicone molds. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom and slightly on the sides of the silicone molds. Add one click of salted caramel paste and sprinkle on pecans. Top with the rest of the crumb mixture on top. Bake for 10-12 minutes. Let cool.


Saltkola Pekan Minipajer

120 g smör, mjukt
1,5 dl stevia socker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

saltkolapasta
pekannötter, hackade

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och socker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl och bakpulver, blanda. Jag gjorde några större och några mindre minipajer och använde silikonformar. Tryck ut lite mer än hälften av smuldegen över silikonformarnas botten. Lägg i en klick saltkolapasta och strö över pekannötter. Toppa med resten av smuldegen överst. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna.