Alltså de här blev så goda! Och att de är väldigt enkla att göra är perfekt. Jag har ätit dem med bönsås, rostade med pålägg och ätit dem som bröd med hummus, tomat och gurka. De hör blev en favorit genast. Om du vill ha ett proteinrikt bröd och variera dig så rekommenderar kan dessa. 

Can I have your attention, please :) These red lentil flatbreads turned out so good! And that they are very easy to make is perfect. I have eaten them with bean sauce, toasted with toppings and eaten them as bread with hummus, tomato and cucumber. They were a favorite right away. If you want a protein-rich bread and vary yourself I recommend these.


Red Lentil Flatbread / Pancakes
about 10 pcs

2 dl red lentils, uncooked (150g)
2 dl water
1 tsp oregano
1/4 tsp salt
one pinch of black pepper

Put the red lentils in a high-speed blender and mix until they resemble a fine flour. Stir in water, oregano, salt and pepper. Let the batter sit for 2-3 minutes so the lentils absorb some of the water and it becomes thicker. Heat a frying pan with coconut oil. Fry small pancakes, spread the batter with with the back of a spoon. Cook 1-2 minutes over medium heat, then flip over and cook 1 minute on the other side.


Röda Linser Tunnbröd / Pannkakor
ca 10 st 

2 dl röda linser, okokta (150g)
2 dl vatten
1 tsk oregano
1/4 tsk salt
en nypa svartpeppar


Sätt de röda linserna i en mixer och blanda tills de liknar ett fint mjöl. Blanda i vatten, oregano, salt och peppar. Låt smeten stå i 2-3 minuter så linserna absorberar lite av vattnet och blir tjockare. Värm en stekpanna med kokosolja. Stek pannkakor av smeten och bred ut dem med baksidan av en sked. Stek i ca. 1-2 minuter över medelvärme, vänd på dem och stek ca. 1 minut på andra sidan.