När man ser färgen på denna soppa blir man lite förvånad. Är det chokladkräm eller är det en smoothie? Haha, jag hade inte anat att soppan kommer få denna färg, men det är de lila morötterna som färgar vattnet och här ser ni resultatet. Den ser kanske inte så aptitlig ut, men jag kan lova att den smakar gott. Jag toppade soppan med kokosyoghurt och pumpafrön. Servera gärna ett grovt bröd till.

When you see the color of this soup you get a little surprised. Is it a chocolate pudding or is it a smoothie? Haha, I had not thought that the soup will get this color, but it is the purple carrots that color the water and here is the result. It may not look so appetizing, but I can promise it tastes good. I topped the soup with coconut yogurt and pumpkin seeds. Please serve some bread with the soup so it gets more filling.



Grönsakspurésoppa

700 g blandade grönsaker (lila morot, gul morot, sötpotatis, pumpa, zucchini, broccoli, paprika)
1 röd lök
0,5 buljongtärning
vatten
salt
svartpeppar
ingefära
gurkmeja
curry
cayenne
kokosyoghurt

Skala och dela grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med buljongtärningen och vatten (så mycket att det nästan täcker grönsakerna). Koka tills grönsakerna är mjuka. Häll bort en hel av vattnet och mixa soppan slät. Blanda i kryddor. Toppa soppan med kokosyoghurt. 



Vegetable Puree Soup

700 g mixed vegetables (purple carrot, yellow carrot, sweet potato, pumpkin, zucchini, broccoli, bell pepper)
1 red onion
0.5 broth cube
water
salt
black pepper
ginger
tcrmeric
curry
cayenne
coconut yogurt

Peel and cut the vegetables into smaller pieces. Put them in a saucepan with the broth cube and water (so much so that it almost cover the vegetables). Cook until the vegetables are soft. Pour some of the cooking water away and then mix the soup smoothly. Stir in spices. Top the soup with coconut yoghurt.