När man gör lasagne kan man istället för pasta använda zucchini. Denna lasagne blev jättegod! Ostsåsen gjorde jag på ricotta och en färskost med smak av vitlök och örter. 

When making lasagna, you can use zucchini instead of pasta. This lasagna was so delicious! I made the cheese sauce using ricotta and a cream cheese with a taste of garlic and herbs.



Zucchini Lasagne

1 zucchini, skivad på längden
4 dl bolognesesås
200 g ricotta
100 g färskost, smaksatt
en skvätt mjölk
salt
svartpeppar
riven ost

Skiva zucchinin på längden med en madolin. Lägg skivorna på papper och strö på salt. Lämna dem så i 15 minuter. Torka dem sedan torra. Blanda ricotta, färskost, lite mjölk, salt och peppar. I en ugnsform lägg lite tomatsås i botten och sedan zucchiniskivor och ostsås. Gör flera lager tills du använt alla ingredienser. Toppa med riven ost. Grädda lasagnen i 200 C i ca 25 minuter. 



Zucchini Lasagna

1 zucchini, sliced ength-wise
4 dl bolognese sauce
200 g ricotta
100 g cream cheese, flavored
a splash of milk
salt
black pepper
grated cheese

Slice zucchinin in the length with a madolin. Put the slices on paper and sprinkle on salt. Leave them for 15 minutes. Then wipe them dry. Mix the ricotta, cream cheese, some milk, salt and pepper. In an oven-proof dish, put a little tomato sauce in the bottom and then add zucchini slices and cheese sauce. Make several layers until you have used all the ingredients. Top with grated cheese. Bake the lasagna at 200 C for about 25 minutes.