Som många av er redan vet tycker jag väldigt mycket om jordnötssmör. helst äter jag det rakt ur burken :) Men ibland bakar jag också med det. Jag såg att Chris hade bakat cookies med just jordnötssmör så då var jag tvungen att testa. I mina kex har jag både mörk choklad och dumle banan godis. Mums!!

As many of you already know, I like peanut butter very much. Preferably I eat it straight out of the jar :) But sometimes I bake with it too. I saw that Chris had baked cookies with peanut butter, so I had to try the recipe. In my cookies I have both dark chocolate and dumle banana chocolate. Yum!!


Peanut Butter Banana Dumle Cookies
10 pcs

55 g butter, soft
4 tbsp granulated sugar
4 tbsp coconut sugar
1 small egg
0.5 dl smooth peanut butter
1/4 tsp vanilla extract
1 3/4 dl flour
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
50 g dark chocolate, roughly chopped 
banana dumle, chopped

Preheat oven to 175 C˚degrees. Line a baking sheet with parchment paper.
Stir together butter and sugars. Then add the egg and stir well. Add peanut butter and vanilla, stir until smooth. Add flour, baking powder, salt and chocolate and stir until all flour is incorporated. Scoop dough in mounds then roll into balls and place about 2 cm apart on prepared pans. Top with dumle pieces. Bake for 14-16 minutes or until golden. 


Jordnötssmör Banan Dumle Cookies
10 st

55 g smör, mjukt
4 msk strösocker
4 msk kokossocker
1 litet ägg
0,5 dl slät jordnötssmör
1/4 tsk vaniljextrakt
1 3/4 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g mörk choklad, grovhackad
4 st banan dumle, hackade

Värm ugnen till 175 C˚grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt jordnötssmör och vanilj, rör om tills slät. Blanda i mjöl, bakpulver, salt och choklad. Använd en glasskopa eller sked och forma smeten till bollar. Tryck ner dumlebitar i varje kex. Lämna mellanrum mellan kexen.. Baka i 14-16 minuter eller tills gyllebruna. Låt svalna.