När jag gjorde röda linser-grönsaksdal bakade jag även dessa tunnbröd att ha till dalen. De här är godast nygräddade, men de är även goda att rosta. Det går bra att använda endast vanliga havregryn, de måste inte innehålla linfrön och russin. 

When I made the red lentil-vegetable dal, I also baked these flatbreads to have with the dal. These are best freshly baked, but they are also good to toast. It's okay to use regular oats, they do not have to contain flaxseeds and raisins.



Tunnbröd med Havregryn och Russin

125 g gammaldags havregryn med russin och linfrön, Turtle
2,5 dl vatten
0,5-3/4 dl flerkornsmjöl
0.5 tsk salt
1/4 tsk bakpulver

Lägg havregrynen i en bunke och häll på hett vatten. Låt stå i 15 minuter. Blanda sedan i 0,5 dl mjöl, salt och bakpulver till en slät smet. Med hjälp av mjöl forma till åtta små tunnbröd eller fyra större. Grädda bröden i 200 C i ca 15 minuter. 



Flatbread with Oats and Raisins

125 g old-fashioned oats with raisins and flaxseeds, Turtle
2.5 dl of water
0.5-3/4 dl multi-grain flour
0.5 tsp salt
1/4 tsp baking powder

Put the oats in a bowl and pour on hot water. Allow to soak for 15 minutes. Then mix in 0.5 dl flour, salt and baking powder into a smooth batter. Using flour form into eight small flatbreads or four larger ones. Bake them at 200 ° C for about 15 minutes.