Åh, de här brownie cookies är något av det godaste jag bakat. Jag gillar bakverk med choklad och dessa cookies är otroligt goda. Kladdiga med en djup chokladsmak. De är glutenfria, då de innehåller inget mjöl, endast kakaopulver. Jag hittade receptet till dessa hos Gemma. Hon har så mycket gott på sin blogg, så jag kommer nog att testa hennes andra recept också. Mmm, så goda! 

Oh, these brownie cookies are one of the best I have baked. I like baked goodies with chocolate, and these cookies are incredibly good. Sticky with a deep chocolate flavor. They are gluten-free, since they do not contain flour, only cocoa powder. I found the recipe for these on Gemma's blog. She has so many delicious looking recipes on her blog so I will probably try her other recipes as well. Mmm so good!



Brownie Cookies
7 pcs

3/4 dl (60 g) white sugar
0.5 dl (45 g) brown sugar
6 tbsp (45 g) butter
1 large egg
1 1/4 dl (60 g) cocoa powder, unsweetened
1/4 tsp salt
45 g chocolate chips or chopped chocolate

Combine the sugars and butter in a microwavable bowl. Heat until the butter has melted. Remove from the microwave and beat well with a hand mixer for 2 minutes. (I tried doing this recipe without an electric mixer and my cookies came out really flat) Add in the egg and beat with hand mixer for 2 minutes. Stir together the cocoa powder and salt and add them to the batter. Beat for another 30 seconds. Lastly fold in the chocolate chips. The batter will be soft but refrigerate it for a minimum of 30 minutes.

Preheat the oven to 175 C. When the cookie dough is stiff scoop 8 cookies onto a baking tray lined with parchment. Flatten then just a little. Toss a few more chocolate chips on top it you wish. Bake the cookies for about 12-13 minutes. When baked they might look uncooked but they are not, they are perfectly fudgy on the inside. Set aside to cool down and enjoy fresh. Store them in an airtight container for up to 2 days.




Brownie Cookies
7 st

3/4 dl (60 g) strösocker
0,5 dl (45 g) farinsocker
6 msk (45 g) smör
1 stort ägg
1 1/4 dl (60 g) kakaopulver, osötad
1/4 tsk salt
45 g chokladknappar eller hackad choklad

Kombinera socker och smör i en skål. Värm i en mikrovågsugn tills smöret har smält. Ta bort från mikrovågsugnen och vispa med en elektriskt visp i 2 minuter. Tillsätt  ägget och vispa ytterligare i 2 minuter. Rör ihop kakaopulver och salt och tillsätt dem till smeten. Vispa i ytterligare 30 sekunder. Slutligen blanda i chokladen. Smeten kommer att vara mjuk men kyl den i minst 30 minuter.

Värm ugnen till 175 C. Forma 7 kex (jag använde en glasskopa) på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem en aning. Toppa med chokladknappar ovanpå om du vill. Baka kexen i ca 10-11 minuter. När de är färdiga ser det lite ogräddade ut i mitten, men då blir de fudgy på insidan. Låt kexen svalna. Förvara dem i en lufttät behållare i upp till 2 dagar.