För att göra bolognesesåsen krämigare kan man blanda i grädde eller som jag gjort här blandat i smaksatt creme fraîche. I butikerna här i Amsterdam har jag tidigare endast hittar vanlig creme fraîche, men nu såg jag att de tagit in några smaksatta också. Roligt! 

To make the bolognese sauce creamier you can mix in cream or as I did here added flavored creme fraîche. In the stores here in Amsterdam, I have previously only found regular creme fraîche, but now I saw that they have included some flavored ones too. Great!


Bolognese med Creme Fraiche

1 röd lök, hackad
1 paprika, tärnad
200 g sojafärs
400 g tomatsås
3 msk creme fraiche, tomat & basilika
1 msk oregano
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
paprikapulver
senap
ketchup

Stek lök och paprika i olja i 5 minuter. Tillsätt sojafärs, tomatsås, creme fraiche och kryddor. Låt sjuda i 15-20 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mera kryddor. 



Bolognese with Creme Fraiche

1 red onion, chopped
1 bell pepper, diced
200 g soy mince
400 g tomato sauce
3 tbsp creme fraiche, tomato & basil
1 tbsp oregano
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper
paprika powder
mustard
ketchup

Fry the onion and bell pepper in oil for 5 minutes. Add soy mince, tomato sauce, cream fraiche and spices. Allow to simmer for 15-20 minutes. Taste the sauce and add more spices if needed.