Dagens recept är en krämig sås med svamp och grönsaker. Smaken av svamp och grädde är något som är väldigt gott. Alla gillar inte svamp, men då kan man byta ut svampen till någon grönsak eller tillsätta mera tofu. Servera såsen med ris eller som fyllning i pita eller tortilla. 

Today's recipe is a creamy sauce with mushrooms and vegetables. The taste of mushrooms and cream is something that is very good. Everybody does not like mushrooms, but then you can replace the mushroom with some vegetables or add more tofu. Serve the sauce with rice or as filling in pita or tortilla.


Tofu Mushroom Sauce

250 g mixed vegetables (mushroom, leek, onion)
150 g tofu, diced
2 tbsp cream cheese, garlic & herbs
1-1.5 dl cooking cream
salt
black pepper

Fry the vegetables and tofu in a skillet. Add cream cheese and cream and fry for 5 minutes. Season to taste.



Tofu Svampsås

250 g blandade grönsaker (svamp, purjolök, lök)
150 g tofu, tärnad
2 msk färskost, vitlök och örter
1-1,5 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar

Stek grönsakerna och tofun i en stekpanna. Tillsätt färskost och grädde och stek i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.