Tuesday, May 22, 2018

Brioche Hamburger Buns

När jag gör hamburgare bakar jag gärna själv hamburgerbrödet. Senast gjorde jag detta bröd. De här brioche bröden är mycket fluffiga och goda. Bakar du själv ditt bröd?

When I make burgers, I like to bake the hamburger buns myself. Last time I made these buns. These brioche buns are fluffy and good. Do you bake your bread yourself?


Brioche Hamburgerbröd
4 st

ca 3,5 dl flerkornsmjöl 
0,5 msk torrjäst
0,5 msk strösocker
0,5 tsk salt
1,5 dl vatten, 42-44 C
1 litet ägg
25 g smör, rumsvarmt

Blanda mjöl, jäst, socker och salt. Ha i resterande ingredienser och knåda degen i maskin i 5 minuter. Låt jäsa i 40 minuter. Forma degen till fyra bröd och lägg på en bakplåt. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Pensla bröden med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i 175 C (luftvarmsugn) i ca 15 minuter. 



Brioche Hamburger Buns
4 pcs

about 3.5 dl multigrain flour
0.5 tbsp dry yeast
0.5 tbsp sugar
0.5 tsp salt
1.5 dl water, 42-44 ° C
1 small egg
25 g butter, soft

Mix flour, yeast, sugar and salt. Add the remaining ingredients and knead the dough in a machine for 5 minutes. Allow to rise for 40 minutes. Form the dough into four buns and put them on a baking sheet. Allow to rise for 30 minutes. Brush the bread with egg and sprinkle on sesame seeds. Bake at 175 C for about 15 minutes.


4 comments:

  1. Fina hamburgerbullar:) Jag undviker bröd nu, eller gör nog glutenfri bröd då och då, men jag kan ju äta med ögonen;D

    ReplyDelete