Saturday, February 10, 2018

Moist Chocolate Muffins

Jag äter choklad nästan varje dag och bakverk med choklad är mina favoriter. Dagens recept  är saftiga muffins med både mörk choklad och Omar choklad. Får man inte tag på Omar godis kan man använda vilken annan choklad som helst. Dessa muffins håller sig saftiga i flera dagar. 

I eat chocolate almost every day and baked goodies with chocolate are my favorites.  Today's recipe is moist muffins with both dark chocolate and Omar chocolate. If you can't get Omar candy you can use any other chocolate. These muffins stay moist for several days.


Saftiga Chokladmuffins
5 st

1.5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker 
0.5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat 
en nypa salt
45 g smör, smält
1 ägg 
0,5 dl naturell yoghurt
30 g mörk choklad, hackad
5 st choklad Omar godis, delade

Värm ugnen till 200°C. Blanda vetemjöl, strösocker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Blanda i smält smör, ägg, yoghurt och mörk choklad och rör till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar, använd gärna en muffinsplåt. Toppa muffins med omarbitar. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter.



Moist Chocolate Muffins
5 pcs

1.5 dl flour
0.5 dl sugar
0.5 dl cocoa
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
a pinch of salt
45 g butter, melted
1 egg
0.5 dl naturel yoghurt
30 g dark chocolate, chopped
5 pieces of chocolate Omar candy, divided

Heat the oven to 200 ° C. Mix flour, sugar, cocoa, baking powder, baking soda and salt in a bowl. Mix in melted butter, egg, yogurt and dark chocolate and stir to a smooth batter. Distribute the batter in muffin cups, I recommend using a muffin pan. Top muffins with omar candy. Bake in the oven for about 12-15 minutes.

2 comments: