Även om det är över en mÃ¥nad till jul har jag redan börjat baka med julsmaker. Det är sÃ¥ gott och varför inte njuta av dessa smaker redan nu. Jag bakade kakan i min nya kakform frÃ¥n Nordic Ware och är mycket nöjd. 

Even though it is over a month until Christmas, I have already begun to bake with Christmas flavours. It's so delicious and why not enjoy these flavors already now. I baked the cake in my new cake pan from Nordic Ware and I am very pleased.



Mjuk Pepparkaka med Mascarpone

75 g smör, mjukt
1,5 dl farinsocker
1 ägg
100 g mascarpone (3/4 dl)
2 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk nejlika
0,5 dl (havre)mjölk

Värm ugnen till 175 C. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i ägget. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda kakan i ca 30 minuter. 



Soft Gingerbread Cake with Mascarpone

75 g butter, soft
1.5 dl brown sugar
1 egg
100 g mascarpone (3/4 dl)
2 dl flour
3/4 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp ginger
0.5 tsp cloves
0.5 dl (oat) milk

Heat the oven to 175 ° C. Beat the butter and sugar fluffy. Beat in the egg. Then mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a greased and floured baking pan and bake the cake for about 30 minutes.