Thursday, November 9, 2017

Soft Gingerbread Cake with Mascarpone

Även om det är över en månad till jul har jag redan börjat baka med julsmaker. Det är så gott och varför inte njuta av dessa smaker redan nu. Jag bakade kakan i min nya kakform från Nordic Ware och är mycket nöjd. 

Even though it is over a month until Christmas, I have already begun to bake with Christmas flavours. It's so delicious and why not enjoy these flavors already now. I baked the cake in my new cake pan from Nordic Ware and I am very pleased.



Mjuk Pepparkaka med Mascarpone

75 g smör, mjukt
1,5 dl farinsocker
1 ägg
100 g mascarpone (3/4 dl)
2 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk nejlika
0,5 dl (havre)mjölk

Värm ugnen till 175 C. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i ägget. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda kakan i ca 30 minuter. 



Soft Gingerbread Cake with Mascarpone

75 g butter, soft
1.5 dl brown sugar
1 egg
100 g mascarpone (3/4 dl)
2 dl flour
3/4 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp ginger
0.5 tsp cloves
0.5 dl (oat) milk

Heat the oven to 175 ° C. Beat the butter and sugar fluffy. Beat in the egg. Then mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a greased and floured baking pan and bake the cake for about 30 minutes.

2 comments:

  1. Kakan bli så fin i den där formen. Och den är med all säkerhet god också! Kram, kram!

    ReplyDelete