När jag var barn fanns det ett bröd som var runt och platt och smakade så gott. Om jag minns rätt hette de tebröd. Det här potatisbrödet påminner om det tebrödet och jag fördes tillbaka i tiden när jag var barn och åt tebröd med te :) Härliga minnen. Receptet till detta bröd hittade jag här

When I was a child there was a bread that was round and flat and tasted so good. If I remember correctly, they were called tea bread. This potato bread reminds me of that bread and I was brought back in time when I was a child and ate tea bread with tea :) Lovely memories. i found the recipe for this bread here.


Potatisbröd

2 kokta skalade potatis (230g)
1,5 dl havremjöllk
7 g torrjäst
0,5 tsk salt
0,5 msk (dadel) sirap
3-3,5 dl fullkornsmjöl
1 dl rågmjöl

Mixa potatis och 0,5 dl mjölk slät med en stavmixer. Värm 1 dl mjölk till 42 C och blanda i torrjäst, salt, sirap och potatismos. Blanda i hela mängden rågmjöl och lite i gången av fullkornsmjöl tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Knåda degen och forma till en platt cirkel (ca 25 cm i diameter). Gör ett hål i mitten av brödet och nagga brödet med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda brödet i 200 C i ca 15 minuter. 



Potato Bread

2 cooked and peeled potatoes (230g)
1.5 dl oat milk
7 g dry yeast
0.5 tsp salt
0.5 tbsp (datel) syrup
3-3,5 dl whole grain flour
1 dl rye flour

Mix potatoes and 0.5 dl milk smoothly with a hand held mixer. Heat 1 dl milk to 42 ° C and mix in dry yeast, salt, syrup and mashed potatoes. Mix in all the amount of rye flour and a little bit of whole grain flour until the dough is smooth. Allow the rise covered for 45 minutes. Knead the dough and shape into a flat circle (about 25 cm in diameter). Make a hole in the middle of the bread and nib the bread with a fork. Allow an additional 30 minutes to rise. Bake the bread at 200 ° C for about 15 minutes.