Saturday, October 28, 2017

Bread with Quark

Jag äter alltid kvällsmål och en kväll bakade jag detta snabba bröd som inte kräver jäsning. Jag hade dessutom kvarg som behövde användas, så den fick åka ner i smeten. Brödet är så gott varmt med smör och ost på och till det en kopp te. Ett perfekt kvällsmål om ni frågar mig. 

I always eat supper and one evening I baked this quick bread that does not require rising. In addition, I had quark which needed to be used so I added that to the batter. The bread is so yummy eaten warm with butter and cheese and a cup of tea. A perfect evening meal if you ask me.



Bröd med kvarg

1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g kvarg
0,5 dl havremjölk
1,5 msk olja

sesamfrön

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Blanda inte för mycket. Med mjölade händer platta ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Skåra brödet och strö på sesamfrön. Grädda brödet i 200 C i ca 15 minuter. 




Bread with Quark

1.5 dl whole grain flour
1 dl oat flakes
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
125 g quark
0.5 dl oat milk
1.5 tbsp oil

sesame seeds

Mix the dry ingredients into a bowl. Add the remaining ingredients and mix into a smooth batter. Do not over mix. With floured hands flatten the dough on a baking sheet lined with baking paper. Cut the bread and sprinkle on sesame seeds. Bake the bread at 200 ° C for about 15 minutes.


4 comments: