I always eat supper and one evening I baked this quick bread that does not require rising. In addition, I had quark which needed to be used so I added that to the batter. The bread is so yummy eaten warm with butter and cheese and a cup of tea. A perfect evening meal if you ask me.
Bröd med kvarg
1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g kvarg
0,5 dl havremjölk
1,5 msk olja
sesamfrön
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Blanda inte för mycket. Med mjölade händer platta ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Skåra brödet och strö på sesamfrön. Grädda brödet i 200 C i ca 15 minuter.
Bread with Quark
1.5 dl whole grain flour
1 dl oat flakes
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
125 g quark
0.5 dl oat milk
1.5 tbsp oil
4 Comments
Älskar bröd som inte behöver jäsas! Tack för tipset!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteSå bra med bröd man kan laga fort:)
ReplyDeleteJa, det gillar jag :)
Delete