Det här är en maträtt som passar lika bra till frukost som till lunch. Kanske till helgens frukost, då man har mera tid att laga och njuta av frukosten. Jag gjorde omeletten i portionsformar, men en större form funkar lika bra.  

This is a dish that suits just as good for breakfast as for lunch. Maybe at the weekend's breakfast, since you have more time to cook and enjoy your breakfast. I made the omelette in two portion sized baking dishes, but a larger dish works just as well.


Ugnsbakad Ricotta-Tomat-Spenat Omelett
2 portioner

1 msk röd lök, hackad
4 frysta spenatkuber
1 paprika, tärnad
6 körsbärstomater

4 ägg
en skvätt mjölk
0,5 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
vitlökspulver
torkade örter
50 g ricotta

Stek lök, spenat, paprika och körsbärstomater i en stekpanna tills spenaten har tinat. Lägg blandningen i botten på en ugnsform. Vispa i en skål ägg, mjölk, parmesan och kryddor och häll på grönsakerna. Toppa med ricotta. Grädda i 175 C i ca 25 minuter.



Oven-Baked Ricotta-Tomato-Spinach Omelette
2 servings

1 tbsp red onion, chopped
4 frozen spinach cubes
1 bell pepper, diced
6 cherry tomatoes

4 eggs
a splash of milk
0.5 dl grated parmesan
salt
black pepper
garlic powder
dried herbs
50 g ricotta

Add the onion, spinach, peppers and cherry tomatoes to a frying pan and fry until the spinach has thawed. Place the mixture in the bottom of an oven dish. Beat in a bowl of eggs, milk, parmesan and spices and pour on the vegetables. Top with ricotta. Bake at 175 C for about 25 minutes.