Jag har bakat mycket kex den senaste tiden :) Men jag tycker kex är så bra att ta med till parken eller stranden. Dagens kex består av vit choklad och pekannötter, en fin kombo. 

I have baked a lot of cookies lately :) But I think cookies are so good to bring to the park or the beach. Today's cookies consists of white chocolate and pecans, a nice combo.


Vit Choklad Pekan Cookies
6 st stora 

50 g smör, mjukt
1 dl socker
40 g vit choklad, smält
1 litet ägg eller 0,5 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl vit choklad, i bitar 
0,5 dl pekannötter, hackade

Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i den smälta chokladen och ägget. Rör ner resterande ingredienser. Med en glasskopa gör 6 st kex och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem en aning. Grädda kexen i 175 C i ca 17 minuter. Låt svalna. 


White Chocolate Pecan Cookies
6 large ones

50 g butter, soft
1 dl sugar
40 g white chocolate, melted
1 small egg or 0.5 egg
1.5 dl flour
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
1 dl white chocolate, in pieces 
0.5 dl pecans, chopped


Stir together butter and sugar. Then mix in the melted chocolate and egg. Stir in the remaining ingredients. With an ice cream scoop, make 6 cookies and place them on a baking sheet lined with baking paper. Flatten them slightly. Bake the cookies at 175 ° C for about 17 minutes. Let cool.