Det här är en söt och mäktig kaka med glasyr gjord på det finska godiset Omar (Fazer). En liten bit av kakan räcker väl och är god med en kopp kaffe. Får man inte tag på Omargodis, då borde mjuk fudge funka istället.

This is a sweet cake with glaze made from the Finnish candy Omar (Fazer). A little piece of  the cake is enough and is good with a cup of coffee. If you do not get Omar candy where you live, then soft fudge should work instead.



Chokladrutor med Omarglasyr

2 ägg
2 dl socker
100 g smör, smält
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver

glasyr:
1,5 dl grädde
150 g Omar godis, små bitar

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, mjöl, kakao och bakpulver. Häll smeten i en bakform 20 cm x 20 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175 C grader i ca 15 minuter. 
För glasyren lägg grädde och omar i en kastrull och låt sjuda under omrörning i ca 10-15 minuter. Häll glasyren på den svalna kakan och ställ kakan i kylskåpet tills glasyren stelnat. Skär i rutor med en varm kniv. 



Chocolate Squares with Omar Glaze

2 eggs
2 dl sugar
100 g butter, melted
1.5 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder

glaze:
1.5 dl cream
150 g Omar candy, small pieces

Beat eggs and sugar fluffy. Mix in butter, flour, cocoa and baking powder. Pour the batter into a baking mold 20 cm x 20 cm lined with baking paper. Bake the cake at 175 ° C for about 15 minutes.

For the glaze put cream and omar to a saucepan and simmer for about 10-15 minutes. Pour the glaze on the cooled cake and put the cake in the fridge until the glaze is solidified. Cut into squares with a warm knife.