Det här är en söt och mäktig kaka med glasyr gjord pÃ¥ det finska godiset Omar (Fazer). En liten bit av kakan räcker väl och är god med en kopp kaffe. FÃ¥r man inte tag pÃ¥ Omargodis, dÃ¥ borde mjuk fudge funka istället.

This is a sweet cake with glaze made from the Finnish candy Omar (Fazer). A little piece of  the cake is enough and is good with a cup of coffee. If you do not get Omar candy where you live, then soft fudge should work instead.



Chokladrutor med Omarglasyr

2 ägg
2 dl socker
100 g smör, smält
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver

glasyr:
1,5 dl grädde
150 g Omar godis, små bitar

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, mjöl, kakao och bakpulver. Häll smeten i en bakform 20 cm x 20 cm klädd med bakplÃ¥tspapper. Grädda kakan i 175 C grader i ca 15 minuter. 
För glasyren lägg grädde och omar i en kastrull och lÃ¥t sjuda under omrörning i ca 10-15 minuter. Häll glasyren pÃ¥ den svalna kakan och ställ kakan i kylskÃ¥pet tills glasyren stelnat. Skär i rutor med en varm kniv. 



Chocolate Squares with Omar Glaze

2 eggs
2 dl sugar
100 g butter, melted
1.5 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder

glaze:
1.5 dl cream
150 g Omar candy, small pieces

Beat eggs and sugar fluffy. Mix in butter, flour, cocoa and baking powder. Pour the batter into a baking mold 20 cm x 20 cm lined with baking paper. Bake the cake at 175 ° C for about 15 minutes.

For the glaze put cream and omar to a saucepan and simmer for about 10-15 minutes. Pour the glaze on the cooled cake and put the cake in the fridge until the glaze is solidified. Cut into squares with a warm knife.