Ni skulle veta hur glad jag blev när jag såg att vår matbutik hade rabarber. Det är något speciellt med denna grönsak. Den får mig att tänka på min barndom och mammas goda rabarberkräm eller mammas rabarberpaj. Och smaken sen då, syrlig och fräsch. Mmmm :) Rabarberkompott gör jag alltid och den är god att ha i bakverk, på yoghurt, i gröten, i chiapudding... Tycker du om rabarber och vad gör du med den?

If you only knew how happy I became when I saw that our grocery store had rhubarb. There is something special about this vegetable. It makes me think of my childhood and mum's good rhubarb cream or mum's rhubarb pie. And the taste then, tart and fresh. Mmmm :) Rhubarb compote is something I always make, and it's good to have in baked goodies, with yoghurt, in porridge, in chia pudding... Do you like rhubarb and what do you do with it?


Enkel Rabarberkompott

400 g rabarber, skivad
4-5 msk stevisocker från Good Good Via Health

Lägg rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Smaka av och tillsätt ev mera socker. Kompotten kan även smaksättas med kanel, ingefära eller kardemumma.




Easy Rhubarb Compote

400 g rhubarb, sliced
4-5 tbsp stevia sugar from Good Good Via Health

Add rhubarb and sugar in a saucepan and simmer until the rhubarb is soft. The compote can also be flavored with cinnamon, ginger or cardamom.