A warm dessert like this in the fall is delicious and warm pears are great, as are apples. I made a filling of ricotta, sweetener and cinnamon and it turned out very successful and good. A steaming cup of freshly brewed coffee to it and you have the perfect coffee moment.
Warm Ricotta Pears
ripe pears
ricotta
fiber syrup gold
cinnamon
pecan nuts
Cut the pears in half lengthwise. Scoop out the seeds to make a hole for the filling. Stir ricotta, sweetener and cinnamon in a bowl. Fill each pear halve with 2 generous tsp of filling. Bake in 175 C for about 20 minutes or until the pears are soft. Top with chopped pecan nuts and syrup before serving.
Varma Ricotta-Päron
mogna päron
ricotta
fibersirap gold
kanel
pekannötter
Skär päronen på längden. Med en sked ta bort fröna för att göra ett hål för fyllningen. Blanda ricotta, sötningsmedel och kanel i en skål. Fyll varje päronhalva med två generösa tsk fyllning. Baka i 175 C i ca 20 minuter eller tills päronen är mjuka. Toppa med hackade pekannötter och sirap innan servering.
4 Comments
Fin blogg du har, hittade hit av en slump:)
ReplyDeleteEn varm efteratt utav paron har jag aldrig smakat, det ser riktigt gott ut sa jag har kopierat receptet i min to-do lista. Ska fortsatta titta runt i din blogg:)
Halsningar fran Italien.
Nena
Hej Nena och varmt välkommen till min blogg.
DeleteTack så mycket, hoppas jag kan inspirera dig och att du hittar recept du gillar.
Ha en fin dag!
Tack Erika, de var goda!
ReplyDeleteVilka härliga bilder, älskar ljuset!
ReplyDelete