En varm efterrätt såhär på hösten är gott och varma päron är toppen, likaså äpplen. Jag gjorde en fyllning av ricotta, sötningsmedel och kanel och det blev mycket lyckat och gott. En kopp rykande nybryggt kaffe till det och du har den perfekta kaffestunden. 

A warm dessert like this in the fall is delicious and warm pears are great, as are apples. I made a filling of ricotta, sweetener and cinnamon and it turned out very successful and good. A steaming cup of freshly brewed coffee to it and you have the perfect coffee moment.


Warm Ricotta Pears

ripe pears
ricotta
fiber syrup gold
cinnamon

pecan nuts

Cut the pears in half lengthwise. Scoop out the seeds to make a hole for the filling. Stir ricotta, sweetener and cinnamon in a bowl. Fill each pear halve with 2 generous tsp of filling. Bake in 175 C for about 20 minutes or until the pears are soft. Top with chopped pecan nuts and syrup before serving. 


Varma Ricotta-Päron

mogna päron
ricotta
fibersirap gold
kanel

pekannötter 

Skär päronen på längden. Med en sked ta bort fröna för att göra ett hål för fyllningen. Blanda ricotta, sötningsmedel och kanel i en skål. Fyll varje päronhalva med två generösa tsk fyllning. Baka i 175 C i ca 20 minuter eller tills päronen är mjuka. Toppa med hackade pekannötter och sirap innan servering.