Vanligen kryddar jag mina sötpotatispommes med endast salt, men tänkte att nu är det dags att testa något nytt. Jag är inget stort fan av rökiga smaker och jag var osäker om jag kommer att gilla kryddblandningen Sweet & Smoky från Nude Spice. Jag var orolig helt i onödan, för det smakade inte alls rökigt utan potatisen blev väldigt goda och smakrika. Just denna kryddblandning innehåller bl.a. salt, svartpeppar, oregano, gurkmeja, muskotnöt, lök, vitlök och chili. Just smaken av chili smakade man efter en stund och det var det som gjorde potatisen extra goda. Ibland blir man glad att man vågar prova något man inte trodde man gillade. Hur är du när det kommer till nya smaker? Testar du hejvilt eller håller du dig till dina favoriter?

I usually season my sweet potato fries with only salt, but I thought that now was the time to try something new. I'm not a big fan of smoky flavors and I was unsure if I would like the  Sweet & Smoky from Nude Spice. I was worried for nothing, because it did not taste smoky, the potatoes turned out very good and tasty. This particular spice mixture contains, inter alia, salt, black pepper, oregano, turmeric, nutmeg, onion, garlic and chili. The taste of chili came after a while and that was what made the potatoes extra good. Sometimes you feel happy that you dare to try something you never thought you liked. How are you when it comes to new flavours? Do you try new flavours wildly or do stick to to your favorites?


Sötpotatispommes

sötpotatis
olivolja
Nude Spice sweet & smoky kryddblandning 

Värm ugnen till 200 C. Tvätta och skala sötpotatisen. Skär den i stavar och lägg dem i en skål. Ringla över olivolja och strö på kryddblandningen, blanda. Lägg dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i 25-30 minuter, vänd på potatisstavarna när halva tiden gått. 



Sweet Potato Fries

sweet potato
olive oil
Nude Spice sweet & smoky spice mix

Preheat the oven to 200 C. Wash and peel the sweet potato. Cut it into fries and put them in a bowl. Drizzle with olive oil and sprinkle with the spices mix. Put them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake for 25-30 minutes, turning the potato fries after 15 minutes.