Wednesday, September 21, 2016

Berry Almond Muffins, gluten-free

Saftiga muffins med mandel och bär. En god smakkombination, påminner en aning om mazariner. Jag gjorde små muffins så man kan bra ta två till eftermiddagskaffet :) Önskar er alla en fin dag!

Moist muffins with almonds and berries. A good flavor combination, reminds a little of  mazarin. I made small muffins so you can easily have two with your afternoon coffee :) Wish you all a nice day!



Bär-Mandelmuffins, glutenfria
9 st små

150 g mandelmassa
100 g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
2 ägg
2 dl mandelmjöl eller glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver

bär, jag hade frysta blåbär och hallon

Lägg mandelmassan och smöret i en skål och värm i mikron tills smöret är mjukt. Tillsätt socker och rör om tills allt är blandat. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät. Blanda i mandelmjöl och bakpulver. Fördela smeten i små silikonformar / muffinsformar och toppa med bär. Grädda i 175 C ca 10 minuter. 



Berry Almond Muffins, gluten-free
9 pcs small

150 g almond paste
100 g butter, softened
0.5 dl coconut sugar
2 eggs
2 dl almond flour or gluten-free flour
1 tsp baking powder

berries, I had frozen blueberries and raspberries

Add the almond paste and butter in a bowl and heat in the microwave until the butter is soft. Add sugar and stir until well blended. Add the eggs one at a time and stir the batter smooth. Mix in almond flour and baking powder. Divide the batter in small silicone molds / muffin cups and top with berries. Bake at 175 C for about 10 minutes.

4 comments: