Do you refrain from making vegetarian patties due to that they usually crumbles and do not stick together. Then I can happily tell you about these little patties / balls consisting of lentils and parmesan and they do hold together. Hurray! Parmesan cheese gives a good taste, please use a strong flavoured cheese when making these.
Lentil Parmesan "Meatballs"
1 can (400g) of brown lentils
0.5 red onion, chopped
1 egg (size M)
0.5 dl parmesan
1 tbsp coconut flour
1 tsp oregano
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika powder
1/8 tsp salt or to taste
Mix the lentils and onion with a hand blender to a puree. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Heat a skillet with coconut oil. Form the batter (I used 1/2 tbsp) into balls and flatten them slightly. Fry on both sides until cooked through.
Lins Parmesan "Köttbullar"
1 burk (400g) bruna linser
0,5 rödlök, hackad
1 ägg (storlek M)
0,5 dl parmesan
1 msk kokosmjöl
1 tsk oregano
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprikapulver
1/8 tsk salt eller efter smak
Blanda linser och lök med en stavmixer till puré. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Hetta upp en stekpanna med kokosolja. Forma smeten (jag använde 1/2 msk) till bollar och platta till dem lätt. Stek på båda sidor tills de är genomstekta.
8 Comments
Låter gott. Jag gillar parmesan. Och halloumi. Och... ;)
ReplyDeleteTack, det gör jag också :)
DeleteSer jättegott och fräscht ut! Parmesan är aldrig fel! Kram!
ReplyDeleteTack Kjersti och kram tillbaka!
DeleteJa, att få vegetariska biffar att hålla samman är ett äventyr! Bäst har vi lyckats med våra kidneybiffar, dom är verkligen sammanhållande:)
ReplyDeleteVi litar dock på dej så vi lägger dessa i vegetariska receptmappen för ett framtida test, för parmesanost gillar vi!
Kramar till dej
Roligt om nu vill prova dem. Kram till er!
DeleteÅh måste prova! Håller på att börja laga mera vegetariskt!
ReplyDeleteKram Jenny
Tack Jenny, roligt om du gillar vegetariskt! Kram
Delete