Seitan är gjort pÃ¥ vetegluten och fÃ¥r en kött-aktig konsistens. Jag tycker att seitan blir godare och fÃ¥r en bättre konsistens om man tillsätter bönor. Jag använde vita bönor, men andra bönor fungerar lika bra. Jag valde att krydda med bl.a. vitlök och curry. Men lÃ¥t fantasin flöda och använd det som tilltalar dig. Jag serverade seitan med ett blomkÃ¥l-morot-zucchiniris. 

Seitan is made from wheat gluten and gets a meat-like texture. I think seitan becomes tastier and gets a better consistency by adding beans. I used white beans, but other beans work just as well. I chose to flavor with garlic and curry. But let your imagination run wild and use what appeals to you. I served seitan with a cauliflower-carrot-zucchini rice.


Seitan-bönstek

1 burk bönor
3 dl vetegluten
1 tsk vitlökspulver
1 tsk curry
1/4-0,5 tsk salt
2 dl vatten
2 msk soja
2 msk olja

Mosa bönorna och blanda tillsammans med vetegluten, kryddor, vatten, soja och olja. Knåda i 3 minuter. Forma till en limpa och rulla i aluminiumfolie. Placera limpan i en ugnsform och grädda i 175 C grader i 1 timme. Låt svalna något innan du skär i den.


Seitan Bean Steak

1 can beans
3 dl wheat gluten (1 ¼ cup)
1 tsp garlic powder
1 tsp curry
1/4-0,5 tsp salt
2 dl water (3/4 cup + 1 tbsp)
2 tbsp soy sauce
2 tbsp oil

Mash the beans and mix together with wheat gluten, spices, water, soy sauce and oil. Knead for 3 minutes. Shape to a loaf and roll in aluminium foil. Put the loaf in a baking dish and bake at 175 C degrees for 1 h. Let cool slightly before cutting into slices.