Sunday, June 21, 2015

Seitan Bean Steak

Seitan är gjort på vetegluten och får en kött-aktig konsistens. Jag tycker att seitan blir godare och får en bättre konsistens om man tillsätter bönor. Jag använde vita bönor, men andra bönor fungerar lika bra. Jag valde att krydda med bl.a. vitlök och curry. Men låt fantasin flöda och använd det som tilltalar dig. Jag serverade seitan med ett blomkål-morot-zucchiniris. 

Seitan is made from wheat gluten and gets a meat-like texture. I think seitan becomes tastier and gets a better consistency by adding beans. I used white beans, but other beans work just as well. I chose to flavor with garlic and curry. But let your imagination run wild and use what appeals to you. I served seitan with a cauliflower-carrot-zucchini rice.


Seitan-bönstek

1 burk bönor
3 dl vetegluten
1 tsk vitlökspulver
1 tsk curry
1/4-0,5 tsk salt
2 dl vatten
2 msk soja
2 msk olja

Mosa bönorna och blanda tillsammans med vetegluten, kryddor, vatten, soja och olja. Knåda i 3 minuter. Forma till en limpa och rulla i aluminiumfolie. Placera limpan i en ugnsform och grädda i 175 C grader i 1 timme. Låt svalna något innan du skär i den.


Seitan Bean Steak

1 can beans
3 dl wheat gluten (1 ¼ cup)
1 tsp garlic powder
1 tsp curry
1/4-0,5 tsp salt
2 dl water (3/4 cup + 1 tbsp)
2 tbsp soy sauce
2 tbsp oil

Mash the beans and mix together with wheat gluten, spices, water, soy sauce and oil. Knead for 3 minutes. Shape to a loaf and roll in aluminium foil. Put the loaf in a baking dish and bake at 175 C degrees for 1 h. Let cool slightly before cutting into slices.

2 comments:

  1. Som en vegetarisk köttfärslimpa ju, låter inte alls dumt!
    Kram på dej, Katarina, hoppas du får en fin vecka

    ReplyDelete