Om jag har överbliven tomatsås brukar jag laga lasagne. Den här gången använde jag som ostsås en blandning av ricotta, parmesan, vitlök, basilika och salt. Ricotta mixad med ugnsrostad paprika är också gott, men det hade jag inte denna gång. Du kan välja att använda endast zucchini som lasagneplattor eller så använder man både tunt skivad zucchini och lasagneplattor. Jag häller först tomatsås i botten på en ugnsfast form och toppar med lasagneplattor/zucchini och ricottasås. Detta gör jag några varv och till sist toppar jag allt med riven ost. Jag gräddar lasagnen i 200 C grader ca 30 minuter. 

If I have leftover tomato sauce I usually make lasagna. This time I used for my cheese sauce a mixture of ricotta, Parmesan, garlic, basil and salt. Ricotta mixed with roasted peppers are also good, but I did not have that this time. You can choose to use only zucchini as lasagna sheets or you can use both thinly sliced zucchini and lasagna sheets. I pour first tomato sauce in the bottom of an ovenproof dish and top with lasagne sheets / zucchini and ricotta sauce. I do this a few times and finally I top it all with grated cheese. I bake the lasagna in 200 C degrees for about 30 minutes.