Monday, April 20, 2015

Warm Sandwiches

Varma smörgåsar är barndomsminne för mig. De är väldigt enkla att laga och blir mycket goda. Jag hade gjort mandelköttbullor och hade överbliven tofu, så jag använde dem som fyllning i smörgåsarna. Servera smörgåsarna med en god sallad eller med soppa. 

Warm sandwiches are childhood memory for me. They are very easy to make and are very good. I had made almond meatballs and had leftover tofu, so I used them as a filling for sandwiches. Serve the sandwiches with a good salad or soup.


Varma Smörgåsar

rågbröd
tomatpuré
mandelköttbullor eller tärnad tofu
tomatskivor
riven ost
oregano

Bred tomatpuré på brödskivorna och toppa med köttbullor/tofu och tomatskivor. Strö på riven ost. Grädda i 200 C grader i ca 10-15 minuter. Strö på oregano.


Warm Sandwiches

rye bread
tomato paste
almond meatballs or diced tofu
tomato slices
grated cheese
oregano

Spread tomato paste on the bread slices and top with meatballs / tofu and tomato slices. Sprinkle on grated cheese. Bake at 200 C degrees for about 10-15 minutes. Sprinkle on oregano.

8 comments:

  1. Varma smörgåsar är perfekta när man har rester. Det funkar även med färs som blivit över när man ätit tacos osv. När jag var barn åt jag inte ost, så varma smörgåsar är vuxenmat för mig, haha! Kram!

    ReplyDelete
  2. mums mums mums spännande att höra var du bott någonstans : ) Tack för att du delade med dig : ) kram på dig finis!/Sofia

    ReplyDelete
  3. Ja, det kan vi hålla med om, varma smörgåsar är verkligen förknippat med barndomen för oss också. Kanske därför det smakar extra gott?
    Kram till dej,
    hoppas du får en fin vecka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är nog orsaken att det är extra gott :) Kram och önskar er en fin vecka också!

      Delete