Banan, choklad och jordnötssmör i en och samma muffins - ja, då kan inget går fel :) En oslagbar kombination. 

Igår var jag på tjejmiddag med vårt finlandssvenska gäng här i Singapore. Vi var på en italiensk restaurang, Capricci, och både maten och servicen var bra. 

Banana, chocolate and peanut butter, all in one muffin - well, nothing can go wrong :) An unbeatable combination.

Yesterday I met some Finland-Swedish friends over dinner. We were at an Italian restaurant, Capricci, and both the food and service was good.



Chocolate Chip Banana Peanut Butter Muffins
5 muffins

1 flax-egg (1 tbsp flaxseed flour + 3 tbsp water, let rest for 10 minutes)
1 banana, mashed
2.5 tbsp coconut oil
1 tbsp smooth peanut butter
3/4 dl coconut sugar (1/3 cup)
2 dl gluten-free flour mix * (3/4 cup +1 tbsp)
0.5 tsp baking powder
2-3 tbsp chocolate chips

Stir together flax egg, banana, coconut oil and peanut butter. Then add the coconut sugar, flour, baking powder and chocolate chips. Stir until everything is combined. Divide the batter between five muffin cups and bake in 175 C degress for about 12-15 minutes.

*
5 dl brown rice flour (2 cups)
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum


Choklad-Banan-jordnötssmörmuffins
5 muffins

1 linfrö-ägg (1 msk linfrömjöl + 3 msk vatten, låt stå i 10 minuter)
1 banan, mosad
2.5 msk kokosolja
1 msk jordnötssmör
0,5 dl kokossocker
2 dl glutenfri mjölmix *
0,5 tsk bakpulver
2-3 msk chokladbitar

Rör ihop linfrö-ägg, banan, kokosolja och jordnötssmör. Tillsätt sedan kokossocker, mjöl, bakpulver och chokladbitar. Rör tills allt är kombinerat. Fördela smeten mellan fem muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 12-15 minuter.

*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi