Are you short on time but still want to make your own food, then this sauce is for you. Simple, quick and delicious. What else do you need :) I used the sauce as filling for whole wheat pita.
Bean-Lentil Sauce
1 tbsp oil
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 carrot, grated
1 can diced tomatoes
1 dl red lentils
2 dl kidney beans
salt
sambal oelek
Fry the onion, garlic and carrot in oil in a saucepan over
medium heat. Add the tomatoes and lentils, let simmer for 10 minutes. Add the
beans and spices and let simmer for another 5-10 minutes. Serve with rice or
pita.
Linssås med bönor
1 msk olja
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 morot, riven
1 burk tärnade tomater
1 dl röda linser
2 dl kidneybönor
salt
sambal oelek
Stek lök, vitlök och morot i olja i en kastrull på medelvärme. Lägg i tomater och linser, låt sjuda 10 minuter. Tillsätt bönor och kryddor och låt sjuda ytterligare 5-10 minuter. Servera med ris eller pita.
Stek lök, vitlök och morot i olja i en kastrull på medelvärme. Lägg i tomater och linser, låt sjuda 10 minuter. Tillsätt bönor och kryddor och låt sjuda ytterligare 5-10 minuter. Servera med ris eller pita.
4 Comments
Åh mums!
ReplyDeleteTack Becka!
DeleteSå gott att stoppa det i pitabröd!
ReplyDeleteJa, det blev extra gott så :)
Delete