Monday, March 30, 2015

Bean-Lentil Sauce

Har du ont om tid, men ändå vill göra mat, då är den här såsen för dig. Enkelt, snabbt och gott. Vad mer behöver man :) Jag använde såsen som fyllning till fullkornspita

Are you short on time but still want to make your own food, then this sauce is for you. Simple, quick and delicious. What else do you need :) I used the sauce as filling for whole wheat pita.



Bean-Lentil Sauce

1 tbsp oil
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 carrot, grated
1 can diced tomatoes
1 dl red lentils
2 dl kidney beans
salt
sambal oelek

Fry the onion, garlic and carrot in oil in a saucepan over medium heat. Add the tomatoes and lentils, let simmer for 10 minutes. Add the beans and spices and let simmer for another 5-10 minutes. Serve with rice or pita.



Linssås med bönor

1 msk olja
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 morot, riven
1 burk tärnade tomater
1 dl röda linser
2 dl kidneybönor
salt
sambal oelek

Stek lök, vitlök och morot i olja i en kastrull på medelvärme. Lägg i tomater och linser, låt sjuda 10 minuter. Tillsätt bönor och kryddor och låt sjuda ytterligare 5-10 minuter. Servera med ris eller pita.

4 comments: