Monday, February 2, 2015

LCHF Bread

Dessa bröd passar bra som hamburgerbröd. Annars kan jag tycka att de smakar lite för mycket ägg. Men fyller man dem med t.ex. biff, ost och tomat funkar det bra. 

These buns are delicious as hamburger buns. Otherwise I think they taste a little too much egg. But if you fill them with eg. patty, cheese and tomato it works fine.


LCHF Bröd

2 ägg
1,75 msk psyllium
1,5 msk kokosolja
1 msk chiafrön
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Vispa äggen fluffigt. Tillsätt psyllium och vispa. Häll i kokosolja och chiafrön, blanda. Blanda sedan i mandelmjöl, bakpulver och salt. Med våta händer forma smeten till 4 bröd. Grädda i 200 C grader i ca 10 minuter.


LCHF Bread

2 eggs
1.75 tbsp psyllium
1.5 tbsp coconut oil
1 tbsp of chia seeds
1 dl almond flour
1 tsp baking powder
1 pinch of salt

Beat the eggs fluffy. Add psyllium and whisk. Pour in coconut oil and chia seeds, mix. Then mix in the almond flour, baking powder and salt. With wet hands, shape the mixture into 4 bread. Bake at 200 degrees C for about 10 minutes.

10 comments:

  1. Synd att allt som är lchf/nyttigt är så himla dyrt...

    ReplyDelete
  2. Recently, I have been experimenting with physsilium. I am fairly new to it & it works wonders in GF bread roll baking! I must make your divine looking buns soon! x

    Could you use flaxseed eggs in here instead of the real eggs? What do YOU think?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, I don't think it will work. But if you try please let me now how they turn out :)

      Delete
  3. Just det där med alla ägg och äggsmaken har vi också lite knix med, det smakar liksom inte bröd. Men vi har bakat lite med bovetemjöl och rismjöl för att få glutenfritt nu och det gillar vi skarpt.
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir säkert gott med de mjölen. Kram!

      Delete