I like curry dishes and you can choose how "hot" you want the food to be by the amount of red curry paste. I like a little hot dishes, but it should not take over, I do not want the whole mouth to be on fire :) So start with a small amount of curry paste if you are unsure how strong you want it. This is a dish where you can use any vegetables, simply use those you already have at home.
Vegetable Curry
1 tbsp coconut oil
0.5-1 tsp curry powder
1-2 tsp red curry paste
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 zucchini, chopped
1 bell pepper, chopped
3 tomatoes, chopped
2 dl coconut milk
salt
Heat oil in a saucepan and add curry powder, curry paste,
onion and garlic. Fry for 2 minutes. Add the rest of the ingredients and let
simmer for 15 minutes. Season with salt. Serve with rice and/or naan.
Grönsakscurry
1 msk kokosolja
0,5-1 tsk currypulver
1-2 tsk röd currypasta
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 zucchini, hackad
1 paprika, hackad
3 tomater, hackade
2 dl kokosmjölk
salt
Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt curry,
currypasta, lök och vitlök. Stek i 2 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna
och låt sjuda i 15 minuter. Krydda med salt. Servera med ris och/eller naan.
5 Comments
A great comfort dish, dear!
ReplyDeleteHugs!
Mmm...curry och kokosmjölk är så gott ihop!
ReplyDeleteKram kram
//Lana
Det tycker jag också! Kram!
DeleteJa här är vi ju väldigt olika vad gäller hettan, Håkan ska helst ha så svetten lackar och Anki tvärtom, så det serveras alltid hetta vid sidan:)
ReplyDeleteKram kram
Då har ni kommit på ett bra sätt att båda blir nöjda :) Kram!
Delete