When making hummus, you may well make a larger batch and divide it. You can make a traditional hummus and one with the taste of eg. pesto. It is suitable to use both green pesto or red pesto.
1 can chickpeas, drained and rinsed
0,5 dl tahini
3 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
1 small clove garlic, minced
0,5 tsp ground cumin
1/4-0,5 tsp salt
pesto, to taste
In a food processor, combine all ingredients and process until smooth and creamy. If the hummus consistency is too thick, add 1 tablespoon water until desired consistency. Keep in an airtight container for up to one week in the refrigerator.
Pestohummus
1 burk kikärtor, avrunna och sköljda
0,5 dl tahini
3 msk citronsaft
2 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta, hackad
0,5 tsk malen spiskummin
1/4-0,5 tsk salt
pesto efter smak
I en matberedare, mixa alla ingredienser tills slät och krämig. Om konsistensen är för tjock, tillsätt en matsked vatten tills önskad konsistens. Förvara i en lufttät behållare i upp till en vecka i kylskåp.
2 Comments
Lät spännande kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Kram
Delete