Thursday, January 29, 2015

Pesto Hummus

Då man gör hummus, kan man bra göra en större sats och dela på den. Man kan göra en traditionell hummus och en med smak av t.ex. pesto. Det passar bra att använda både grön pesto eller röd pesto. 

When making hummus, you may well make a larger batch and divide it. You can make a traditional hummus and one with the taste of eg. pesto. It is suitable to use both green pesto or red pesto.


Pesto Hummus

1 can chickpeas, drained and rinsed
0,5 dl tahini
3 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
1 small clove garlic, minced
0,5 tsp ground cumin
1/4-0,5 tsp salt
pesto, to taste

In a food processor, combine all ingredients and process until smooth and creamy. If the hummus consistency is too thick, add 1 tablespoon water until desired consistency. Keep in an airtight container for up to one week in the refrigerator.


Pestohummus

1 burk kikärtor, avrunna och sköljda
0,5 dl tahini
3 msk citronsaft
2 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta, hackad
0,5 tsk malen spiskummin
1/4-0,5 tsk salt
pesto efter smak

I en matberedare, mixa alla ingredienser tills slät och krämig. Om konsistensen är för tjock, tillsätt en matsked vatten tills önskad konsistens. Förvara i en lufttät behållare i upp till en vecka i kylskåp.

2 comments: