Jag har alltid tyckt om mazariner och gärna med smakkombinationen mandel och hallon. Att göra det lättare för en själv går det att baka mazarinkaka istället för individuella bakelser. Nästa gång tänker jag tillsätta hallonsylt eller varför inte hallon i smeten.

I have always liked mazarins and I love the flavor combination of almonds and raspberries. To make it easier for yourself, you can bake a Mazarin cake instead of individual pastries. Next time I will add raspberry jam or raspberries to the batter.



Mazarinkaka

100 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 ägg
1 dl fullkornsvetemjöl / bovetemjöl
50 g mandelmjöl
0,5 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
0,5 tsk mandelessens

Glasyr:
20 g smör
2 dl florsocker
0,5 tsk vanilj
0,5 msk vatten/kaffe/apelsinjuice

Värm ugnen till 175 grader C. Blanda smör och socker i en skål med en sked. Tillsätt ägg och rör runt. Ha i resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord bakform. Grädda i ca 15 minuter.

Smält smöret till glasyren. Rör i florsocker, vanilj och vätska. Bred över den halvvarma kakan.


Mazarin Cake

100 g butter, unsalted
1 dl powdered sugar
1 egg
1 dl wholewheat flour / buckwheat flour
50 g almond flour
0.5 dl milk
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla
0.5 tsp almond essence

glaze:
20 g butter
2 dl powdered sugar
0.5 tsp vanilla
0.5 tbsp water / coffee / orange juice

Preheat the oven to 175 degrees C. Mix butter and sugar in a bowl with a spoon. Add the egg and stir. Add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased baking pan. Bake for about 15 minutes.

Melt the butter for the icing. Stir in powdered sugar, vanilla and liquid. Spread over the cake.