Idag bjuder jag på ett recept på en nyttigare variant av fudge, som smakar hur gott som helst. Jag använde kokosolja med smak av kokos och det passade så bra i dessa fudge. Gillar man inte kokossmak då är det bara att använda kokosolja utan smak. Du kommer inte kunna äta bara en bit :)

Today, I give you a recipe for a healthier version of fudge, and the taste is great. I used coconut oil flavored with coconut and it gave a great taste to the fudge. If you don't like the coconut flavor then just use coconut oil without the coconut flavor. You won't be able to eat just one piece :)


Vegan Chocolate Fudge with nuts and fruit
about 15 pcs

50 g coconut oil (with coconut flavor)
75 g chocolate
2.5 tbsp peanut butter
1 tbsp cocoa powder
1 dl dried cranberries and/or dates, chopped
50 g pistachios and cashews, chopped
0.5 tsp vanilla
pinch of salt

Put the coconut oil, chocolate, peanut butter and cocoa in a saucepan and stir over low heat until melted. Remove from the heat and add dried fruit, nuts, vanilla and salt. Pour into a baking dish (15 cm x 15 cm) lined with parchment paper. Put in the fridge to set. Cut into pieces and store in the fridge.



Vegan Chokladfudge med nötter och frukt
ca 15 bitar

50 g kokosolja
75 g choklad
2,5 msk jordnötssmör
1 msk kakaopulver
1 dl torkade tranbär och dadadlartum, hackade
50 g pistagenötter och cashewnötter, hackade
0,5 tsk vanilj
nypa salt

Sätt kokosolja, choklad, jordnötssmör och kakao i en kastrull och rör om på svag värme tills smält. Ta bort från värmen och tillsätt torkad frukt, nötter, vanilj och salt. Häll i en ugnsform (15 cm x 15 cm) klädd med bakplåtspapper. Sätt i kylen för att stelna. Skär i bitar och förvara i kylen.