Monday, December 22, 2014

Vegan Chocolate Fudge with nuts and fruit

Idag bjuder jag på ett recept på en nyttigare variant av fudge, som smakar hur gott som helst. Jag använde kokosolja med smak av kokos och det passade så bra i dessa fudge. Gillar man inte kokossmak då är det bara att använda kokosolja utan smak. Du kommer inte kunna äta bara en bit :)

Today, I give you a recipe for a healthier version of fudge, and the taste is great. I used coconut oil flavored with coconut and it gave a great taste to the fudge. If you don't like the coconut flavor then just use coconut oil without the coconut flavor. You won't be able to eat just one piece :)


Vegan Chocolate Fudge with nuts and fruit
about 15 pcs

50 g coconut oil (with coconut flavor)
75 g chocolate
2.5 tbsp peanut butter
1 tbsp cocoa powder
1 dl dried cranberries and/or dates, chopped
50 g pistachios and cashews, chopped
0.5 tsp vanilla
pinch of salt

Put the coconut oil, chocolate, peanut butter and cocoa in a saucepan and stir over low heat until melted. Remove from the heat and add dried fruit, nuts, vanilla and salt. Pour into a baking dish (15 cm x 15 cm) lined with parchment paper. Put in the fridge to set. Cut into pieces and store in the fridge.



Vegan Chokladfudge med nötter och frukt
ca 15 bitar

50 g kokosolja
75 g choklad
2,5 msk jordnötssmör
1 msk kakaopulver
1 dl torkade tranbär och dadadlartum, hackade
50 g pistagenötter och cashewnötter, hackade
0,5 tsk vanilj
nypa salt

Sätt kokosolja, choklad, jordnötssmör och kakao i en kastrull och rör om på svag värme tills smält. Ta bort från värmen och tillsätt torkad frukt, nötter, vanilj och salt. Häll i en ugnsform (15 cm x 15 cm) klädd med bakplåtspapper. Sätt i kylen för att stelna. Skär i bitar och förvara i kylen.

8 comments: