Jag hade äran att baka Hello Kitty tårta till en flicka som fyllde 3 år. Jag bakade ett saftigt chokladbotten, delade det i tre och fyllde med vaniljkräm och mangobitar. 

I had the honor to bake a Hello Kitty cake for a girl who turned 3 years old. I baked a moist chocolate base, divided it into three, and filled it with custard and mango pieces.


Chocolate Cake

190 g butter
75 g dark chocolate
1.5 dl vegetable oil
3 dl water
2 dl sour cream or quark
5 eggs
2 1/4 dl sugar
2 1/4 dl brown sugar
7 dl flour
1.5 dl cocoa powder
2 tsp baking powder
1.5 tsp baking soda
0.5 tsp salt

Melt the butter and chocolate in a bowl in the microwave. Add oil, water, quark, eggs and sugars and stir. Mix the dry ingredients in another bowl and add to the batter. Mix only so that the batter is smooth.

Pour the batter into a greased cake tin, 25 cm, and bake at 175 C for 40 minutes or until a skewer inserted into the middle comes out clean. Allow the cake to cool completely. Fill and decorate as you want.

Filling: mango pieces and custard.
Decoration: buttercream, sugarpaste, jelly beans.


Chokladkaka

190 g smör
75 g mörk choklad
1.5 dl vegetabilisk olja
3 dl vatten
2 dl gräddfil eller kvarg
5 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl farinsocker
7 dl vetemjöl
1,5 dl kakaopulver
2 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

Smält smör och choklad i en skål i mikron. Blanda i olja, vatten, kvarg, ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt i smeten. Blanda bara så att smeten är jämn.

Häll smeten i en smord bakform, 25cm, och grädda i 175 C för 40 minuter eller kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt. Dela i tre och fyll och dekorera som du vill.

Fyllning: mangobitar och vaniljkräm.
Dekoration: smörkräm, sockermassa, jelly beans godis.