I served this cake for Christmas and it was delicious with the taste of chocolate and gingerbread dough. If you have left-over gingerbread dough, I recommend you to make this cake, maybe for your New Year's party? The cake will be tastier the day after its baked, the flavours will intensify.
Chokladkaka med Pepparkaksdeg
100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
pepparkaksdeg format till bollar, efter smak
Blanda ihop smör och socker. Tillsätt äggen och blanda väl.
Blanda sedan i resterande ingredienser. Klä en rund form (16 cm) med
bakplåtspapper och häll i smeten och toppa med pepparkaksdeg. Grädda i 175
grader ca 25-30 minuter.
Chocolate Cake with Gingerbread Dough
100 g butter, soft
2 dl sugar
2 eggs
1,5 dl almond flour
0,5 tsp baking powder
4 tbsp cocoa
1 tsp vanilla
gingerbread dough shaped into balls, to taste'
Mix together butter and sugar. Add the eggs and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Line a round baking tin (16 cm) with parchment paper and add the batter. Top with gingerbread dough. Bake at 175 degrees for about 25-30 minutes.
4 Comments
Vilken läcker, tung kaka! Kul med pepparkaksdeg i. Älskar B&J:s Cookie Dough... :) Gott nytt år på dig!
ReplyDeleteJa, den här är verkligen god. Gott nytt år Sara!
DeleteDet där låter verkligen spännande!
ReplyDeleteTack Annelie :)
Delete